Landskod Pakistan (Tfn: +92, ISO: PK)

Här nedan hittar du landskod Pakistan, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Pakistan, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Pakistan. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Pakistan, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Pakistan, hur stor yta och befolkning Pakistan har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+92

ISO (2)

PK

ISO (3)

PAK

FLAGGA

🇵🇰

TOPPDOMÄN

.pk

VALUTAKOD

PKR

Fakta om Pakistan

Pakistan har en yta av 881 913 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som PK eller PAK (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Pakistan är +92, och den officiella toppdomänen är .pk. Befolkningsmängden i Pakistan är ungefär 215 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är urdu och engelska. Den valuta som används i Pakistan är pakistansk rupie kod: PKR), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 236,5 miljarder US$.

Eluttag i Pakistan

De typer av eluttag som används i Pakistan är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Pakistan. Här kan du läsa mer om eluttag Pakistan samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Pakistan fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Pakistan som resmål

Pakistan är ett av de mest populära turistmålen i världen. Landet är känt för sina vackra landskap, sin rika kultur och sitt gästfria folk. Resenärer från hela världen kommer till Pakistan för att njuta av dess naturliga skönhet och utforska dess mångsidiga kultur.

Några av de mest populära turistmålen i Pakistan är de snöklädda bergen i Swatdalen, den gamla staden Lahore och stränderna i Karachi. Folket i Pakistan är varmt och gästvänligt, och de gör alltid allt för att turisterna ska känna sig välkomna.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Pakistan

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Pakistan. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Pakistan så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Pakistan.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Bahawalpur+92-621
Faisalabad+92-41
Ghourghushi+92-5799
Gujranwala+92-55
Hyderabad+92-221
Islamabad+92-51
Karachi+92-21
Lahore+92-42
Multan+92-61
Okara+92-442
Peshawar+92-91
Quetta+92-81
Rojhan+92-604
Sahiwal+92-441
Sargodha+92-451
Sialkot+92-524
Sukkur+92-71