Landskod Palau (Tfn: +680, ISO: PW)

Här nedan hittar du landskod Palau, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Palau, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Palau. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Palau, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Palau, hur stor yta och befolkning Palau har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+680

ISO (2)

PW

ISO (3)

PLW

FLAGGA

🇵🇼

TOPPDOMÄN

.pw

VALUTAKOD

USD

Fakta om Palau

Palau har en yta av 459 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som PW eller PLW (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Palau är +680, och den officiella toppdomänen är .pw. Befolkningsmängden i Palau är ungefär 18 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska och palauiska. Den valuta som används i Palau är amerikansk dollar kod: USD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 221 miljoner US$.

Eluttag i Palau

De typer av eluttag som används i Palau är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Palau. Här kan du läsa mer om eluttag Palau samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Palau fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Palau som resmål

Palau är ett av de mest populära turistmålen i världen. Det är en skärgård med mer än 500 öar och ligger i västra Stilla havet. Palau är känt för sina vackra stränder, sitt kristallklara vatten och sin frodiga vegetation. Det är också hemvist för ett brett utbud av marint liv, inklusive delfiner, hajar och valar. Palau är ett populärt resmål för dykare och snorklare, och det finns många dykplatser att utforska. På öarna finns också ett antal forntida ruiner, bland annat stentempel och bunkrar från andra världskriget. Det finns gott om saker att göra i Palau, så det är inte konstigt att det ett så populärt turistmål.

Om du letar efter en tropisk semesterresa är Palau definitivt värt att överväga. Öarna är otroligt vackra och det finns mycket att se och göra. Du kan tillbringa dagarna med att snorkla eller dyka i det kristallklara vattnet, utforska de gamla ruinerna eller bara koppla av på stranden.