Landskod Palestina (Tfn: +970, ISO: PS)

Här nedan hittar du landskod Palestina, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Palestina, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Palestina. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Palestina, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Palestina, hur stor yta och befolkning Palestina har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+970

ISO (2)

PS

ISO (3)

PSE

FLAGGA

🇵🇸

TOPPDOMÄN

.ps

VALUTAKOD

JOD

Fakta om Palestina

Palestina har en yta av 6 020 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som PS eller PSE (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Palestina är +970, och den officiella toppdomänen är .ps. Befolkningsmängden i Palestina är ungefär 4 900 000 invånare, och det eller de språk som de talar är arabiska. Den valuta som används i Palestina är jordansk dinar, egyptiskt pund och israelisk shekel kod: JOD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 6641000000 US$.

Eluttag i Palestina

De typer av eluttag som används i Palestina är Typ H. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Palestina. Här kan du läsa mer om eluttag Palestina samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Palestina fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.