Landskod Panama (Tfn: +507, ISO: PA)

Här nedan hittar du landskod Panama, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Panama, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Panama. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Panama, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Panama, hur stor yta och befolkning Panama har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+507

ISO (2)

PA

ISO (3)

PAN

FLAGGA

🇵🇦

TOPPDOMÄN

.pa

VALUTAKOD

PAB

Fakta om Panama

Panama har en yta av 75 417 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som PA eller PAN (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Panama är +507, och den officiella toppdomänen är .pa. Befolkningsmängden i Panama är ungefär 4 200 000 invånare, och det eller de språk som de talar är spanska. Den valuta som används i Panama är balboa kod: PAB), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 40,62 miljarder US$.

Eluttag i Panama

De typer av eluttag som används i Panama är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Panama. Här kan du läsa mer om eluttag Panama samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Panama fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Panama som resmål

Panama är ett land som är populärt bland resenärer. Många besöker Panama för dess vackra stränder, frodiga regnskog och mångsidiga kultur. Det finns också många saker att göra i Panama, till exempel att åka på safari, utforska ruinerna av gamla fort och åka forsränning. Panama är också ett utmärkt ställe att göra affärer på. Landet har en stabil ekonomi och låga levnadskostnader. Det finns många möjligheter för företag i Panama, och regeringen arbetar hårt för att göra det lättare att göra affärer i landet.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Panama

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Panama. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Panama så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Panama.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Colon+507-4
Los Santos+507-9
Panama City+507-2
Panama City+507-3