Landskod Peru (Tfn: +51, ISO: PE)

Här nedan hittar du landskod Peru, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Peru, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Peru. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Peru, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Peru, hur stor yta och befolkning Peru har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+51

ISO (2)

PE

ISO (3)

PER

FLAGGA

🇵🇪

TOPPDOMÄN

.pe

VALUTAKOD

PEN

Fakta om Peru

Peru har en yta av 1 285 216 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som PE eller PER (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Peru är +51, och den officiella toppdomänen är .pe. Befolkningsmängden i Peru är ungefär 33 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är spanska och quechua. Den valuta som används i Peru är nuevo sol kod: PEN), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 210,3 miljarder US$.

Eluttag i Peru

De typer av eluttag som används i Peru är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Peru. Här kan du läsa mer om eluttag Peru samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Peru fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Peru som resmål

Peru är ett populärt resmål för resenärer eftersom det erbjuder en mängd olika attraktioner, bland annat berg, djungler och antika ruiner. Det peruanska landskapet är otroligt varierat och besökare kan utforska allt från Amazonas regnskog till Anderna. Dessutom är Peru hemvist för många forntida arkeologiska platser, som Machu Picchu och Chan Chan.

Peru är ett land som är rikt på kultur och historia. Det peruanska folket är känt för sin varma gästfrihet och det finns alltid något att njuta av, vare sig det handlar om att smaka på det lokala köket eller delta i en traditionell dans. Peru är också hemvist för några av de bästa surfarna i Sydamerika och stränderna är definitivt värt ett besök.

Ingen resa till Peru är komplett utan att man tillbringar tid i huvudstaden Lima. Lima är en pulserande stad med en rik historia och kultur. Det finns många saker att se och göra i Lima, från att besöka de gamla ruinerna i Huaca Pucllana till att njuta av det livliga nattlivet.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Peru

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Peru. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Peru så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Peru.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Ayacucho+51-64
Cajamarca+51-44
Callao+51-14
Chiclayo+51-74
Chimbote+51-44
Cuzco+51-84
Huancavelica+51-6495
Huancayo+51-64
Ica+51-34
Iquitos+51-94
Lima+51-1
Piura+51-74
Tacna+51-54
Trujillo+51-44