Landskod Pitcairnöarna (Tfn: +64, ISO: PN)

Här nedan hittar du landskod Pitcairnöarna, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Pitcairnöarna, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Pitcairnöarna. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Pitcairnöarna, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Pitcairnöarna, hur stor yta och befolkning Pitcairnöarna har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+64

ISO (2)

PN

ISO (3)

PCN

FLAGGA

🇵🇳

TOPPDOMÄN

.pn

VALUTAKOD

NZD

Fakta om Pitcairnöarna

Pitcairnöarna har en yta av 47 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som PN eller PCN (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Pitcairnöarna är +64, och den officiella toppdomänen är .pn. Befolkningsmängden i Pitcairnöarna är ungefär 50 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska och pitkern. Den valuta som används i Pitcairnöarna är nyzeeländsk dollar kod: NZD), vi har dock ingen data om bruttionationalprodukten (BNP) för Pitcairnöarna.

Eluttag i Pitcairnöarna

De typer av eluttag som används i Pitcairnöarna är Typ I. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Pitcairnöarna. Här kan du läsa mer om eluttag Pitcairnöarna samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Pitcairnöarna fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Pitcairnöarna som resmål

Pitcairnöarna är ett populärt resmål för dem som söker en lugn och avskild tillflyktsort. Med sin oförstörda naturliga skönhet och sina vänliga och välkomnande lokalbefolkning är ön en favorit bland resenärer från hela världen. Oavsett om du vill koppla av på stranden eller utforska öns många vandringsleder, det finns något för alla på Pitcairn.

Ett av de bästa sätten att uppleva allt som ön har att erbjuda är att bo på ett av de lokala pensionaten. Det finns ett antal alternativ att välja mellan, alla med sin egen unika karaktär och charm.