Landskod Puerto Rico (Tfn: +1-787, 1-939, ISO: PR)

Här nedan hittar du landskod Puerto Rico, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Puerto Rico, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Puerto Rico. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Puerto Rico, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Puerto Rico, hur stor yta och befolkning Puerto Rico har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+1-787, 1-939

ISO (2)

PR

ISO (3)

PRI

FLAGGA

🇵🇷

TOPPDOMÄN

.pr

VALUTAKOD

USD

Fakta om Puerto Rico

Puerto Rico har en yta av 9 104 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som PR eller PRI (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Puerto Rico är +1-787, 1-939, och den officiella toppdomänen är .pr. Befolkningsmängden i Puerto Rico är ungefär 3 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är spanska och engelska. Den valuta som används i Puerto Rico är amerikansk dollar kod: USD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 93,52 miljarder US$.

Eluttag i Puerto Rico

De typer av eluttag som används i Puerto Rico är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Puerto Rico. Här kan du läsa mer om eluttag Puerto Rico samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Puerto Rico fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Puerto Rico som resmål

Puerto Rico är ett populärt turistmål för människor i USA. En av anledningarna till detta är att det är en kort flygresa från många större städer på östkusten. Puerto Rico är också en vacker plats med fantastiska stränder och frodiga regnskogar. Puerto Rico befinner sig dock mitt i en finansiell kris. Regeringen har inte kunnat betala sina räkningar och är skyldig miljarder dollar till fordringsägare. Detta har lett till utbredd fattigdom på ön.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Puerto Rico

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Puerto Rico. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Puerto Rico så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Puerto Rico.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
San Juan+1-939