Landskod Qatar (Tfn: +974, ISO: QA)

Här nedan hittar du landskod Qatar, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Qatar, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Qatar. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Qatar, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Qatar, hur stor yta och befolkning Qatar har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+974

ISO (2)

QA

ISO (3)

QAT

FLAGGA

🇶🇦

TOPPDOMÄN

.qa

VALUTAKOD

QAR

Fakta om Qatar

Qatar har en yta av 11 581 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som QA eller QAT (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Qatar är +974, och den officiella toppdomänen är .qa. Befolkningsmängden i Qatar är ungefär 2 700 000 invånare, och det eller de språk som de talar är arabiska. Den valuta som används i Qatar är qatarisk rial kod: QAR), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 213,1 miljarder US$.

Eluttag i Qatar

De typer av eluttag som används i Qatar är Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Qatar. Här kan du läsa mer om eluttag Qatar samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Qatar fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Qatar som resmål

Qatar är ett populärt resmål för resenärer på grund av sina många kulturella sevärdheter. Dessa inkluderar moskéer, gamla fästningar och souker med traditionellt hantverk. Landet är också känt för sina lyxhotell och resorter, som erbjuder några av de bästa bekvämligheterna i regionen. Qatars stränder är också en stor dragningskraft för besökare, som kom och njut av solen och surfingen.

Qatar är ett fascinerande land med en rik kultur och historia. Besökare som kommer till Qatar kommer inte att bli besvikna på de många attraktioner som landet har att erbjuda. Från antika moskéer och fästningar till lyxiga hotell och vackra stränder har Qatar något för alla. Så om du letar efter en intressant och exotiska resmål, se till att lägga till Qatar på din lista. Du kommer inte att ångra dig!