Landskod Rwanda (Tfn: +250, ISO: RW)

Här nedan hittar du landskod Rwanda, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Rwanda, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Rwanda. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Rwanda, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Rwanda, hur stor yta och befolkning Rwanda har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+250

ISO (2)

RW

ISO (3)

RWA

FLAGGA

🇷🇼

TOPPDOMÄN

.rw

VALUTAKOD

RWF

Fakta om Rwanda

Rwanda har en yta av 26 338 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som RW eller RWA (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Rwanda är +250, och den officiella toppdomänen är .rw. Befolkningsmängden i Rwanda är ungefär 12 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är franska, kinyarwanda och engelska. Den valuta som används i Rwanda är rwandisk franc kod: RWF), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 7,7 miljarder US$.

Eluttag i Rwanda

De typer av eluttag som används i Rwanda är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Rwanda. Här kan du läsa mer om eluttag Rwanda samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Rwanda fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Rwanda som resmål

Rwanda är ett litet land i östra Afrika. Landet är populärt bland resenärer för sitt fantastiska landskap, sina berg och vulkaner. Rwanda har också en rik kultur och historia som återspeglas i dess traditionella danser, musik och konst. Folket i Rwanda är känt för sin vänlighet och gästfrihet. Besökare till landet slås ofta av lokalbefolkningens värme, som alltid vill hjälpa till och se till att deras gäster har det trevligt.