Landskod Ryssland (Tfn: +7, ISO: RU)

Här nedan hittar du landskod Ryssland, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Ryssland, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Ryssland. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Ryssland, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Ryssland, hur stor yta och befolkning Ryssland har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+7

ISO (2)

RU

ISO (3)

RUS

FLAGGA

🇷🇺

TOPPDOMÄN

.ru

VALUTAKOD

RUB

Fakta om Ryssland

Ryssland har en yta av 17 098 246 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som RU eller RUS (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Ryssland är +7, och den officiella toppdomänen är .ru. Befolkningsmängden i Ryssland är ungefär 147 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är rysska. Den valuta som används i Ryssland är rubel kod: RUB), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 2,113 biljoner US$.

Eluttag i Ryssland

De typer av eluttag som används i Ryssland är Typ F. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Ryssland. Här kan du läsa mer om eluttag Ryssland samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Ryssland fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Ryssland som resmål

Ryssland är ett mycket populärt turistmål som lockar besökare från hela världen. Det finns många anledningar till varför människor älskar att besöka Ryssland. Några av de mest populära attraktionerna är Kreml, Sankt Petersburg och den transsibiriska järnvägen.

Människor dras till Rysslands historia och kultur. Landet är hemvist för några av världens mest kända konstmuseer, inklusive Hermitage Museum i Sankt Petersburg och Pushkin Museum i Moskva. Ryssland är också känt för sin fantastiska arkitektur, inklusive många vackra kyrkor och katedraler.

Rysk mat är en annan populär attraktion. Ryssarna är kända för sitt rejäla kök, som inkluderar rätter som borscht, stroganoff och pirozhki. Det finns något för alla i Ryssland, oavsett om du är historieintresserad, konstälskare eller matälskare!

Riktnummer och andra telefonkoder inom Ryssland

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Ryssland. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Ryssland så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Ryssland.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Bryansk+7-483
Ivanovo+7-493
Kaliningrad+7-401
Kaluga+7-484
Kostroma+7-494
Kursk+7-471
Lipetsk+7-474
Moscow (municipal)+7-495
Moscow (regional)+7-496
Oryol+7-486
Ryazan+7-491
Smolensk+7-481
Tambov+7-475
Tula+7-487
Tver+7-482
Vladimir+7-492
Voronezh+7-473
Yaroslavl+7-485