Landskod Saint-Barthélemy (Tfn: +590, ISO: BL)

Här nedan hittar du landskod Saint-Barthélemy, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Saint-Barthélemy, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Saint-Barthélemy. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Saint-Barthélemy, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Saint-Barthélemy, hur stor yta och befolkning Saint-Barthélemy har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+590

ISO (2)

BL

ISO (3)

BLM

FLAGGA

🇧🇱

TOPPDOMÄN

.bl

VALUTAKOD

EUR

Fakta om Saint-Barthélemy

Saint-Barthélemy har en yta av 25 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som BL eller BLM (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Saint-Barthélemy är +590, och den officiella toppdomänen är .bl. Befolkningsmängden i Saint-Barthélemy är ungefär 10 000 invånare, och det eller de språk som de talar är franska. Den valuta som används i Saint-Barthélemy är euro kod: EUR), vi har dock ingen data om bruttionationalprodukten (BNP) för Saint-Barthélemy.

Eluttag i Saint-Barthélemy

De typer av eluttag som används i Saint-Barthélemy är Typ E. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kanske behöver en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Saint-Barthélemy. Här kan du läsa mer om eluttag Saint-Barthélemy samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Saint-Barthélemy fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Saint-Barthélemy som resmål

Saint-Barthélemy är en liten ö i Karibien som är populär bland resenärer för sina vita sandstränder, kristallklara vatten och lyxiga resorter. Ön är också känd för sina många restauranger och barer som erbjuder ett brett utbud av olika kök. Saint-Barthélemy är en utmärkt plats att koppla av och njuta av den karibiska solen.