Landskod Saint Helena (Tfn: +290, ISO: SH)

Här nedan hittar du landskod Saint Helena, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Saint Helena, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Saint Helena. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Saint Helena, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Saint Helena, hur stor yta och befolkning Saint Helena har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+290

ISO (2)

SH

ISO (3)

SHN

FLAGGA

🇸🇭

TOPPDOMÄN

.sh

VALUTAKOD

GBP

Fakta om Saint Helena

Saint Helena har en yta av 410 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som SH eller SHN (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Saint Helena är +290, och den officiella toppdomänen är .sh. Befolkningsmängden i Saint Helena är ungefär 5 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Saint Helena är brittisk pund kod: GBP), vi har dock ingen data om bruttionationalprodukten (BNP) för Saint Helena.

Eluttag i Saint Helena

De typer av eluttag som används i Saint Helena är Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Saint Helena. Här kan du läsa mer om eluttag Saint Helena samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Saint Helena fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Saint Helena som resmål

Saint Helena blir ett alltmer populärt resmål för resenärer. Många lockas av den lilla öns historia och naturliga skönhet. Det finns massor av saker att göra på Saint Helena, från vandring till att utforska de gamla ruinerna.