Landskod Saint Kitts och Nevis (Tfn: +1-869, ISO: KN)

Här nedan hittar du landskod Saint Kitts och Nevis, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Saint Kitts och Nevis, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Saint Kitts och Nevis. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Saint Kitts och Nevis, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Saint Kitts och Nevis, hur stor yta och befolkning Saint Kitts och Nevis har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+1-869

ISO (2)

KN

ISO (3)

KNA

FLAGGA

🇰🇳

TOPPDOMÄN

.kn

VALUTAKOD

XCD

Fakta om Saint Kitts och Nevis

Saint Kitts och Nevis har en yta av 261 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som KN eller KNA (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Saint Kitts och Nevis är +1-869, och den officiella toppdomänen är .kn. Befolkningsmängden i Saint Kitts och Nevis är ungefär 53 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Saint Kitts och Nevis är östkaribisk dollar kod: XCD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 767 miljoner US$.

Eluttag i Saint Kitts och Nevis

De typer av eluttag som används i Saint Kitts och Nevis är Typ D, Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Saint Kitts och Nevis. Här kan du läsa mer om eluttag Saint Kitts och Nevis samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Saint Kitts och Nevis fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Saint Kitts och Nevis som resmål

Saint Kitts och Nevis är en tvillingö i Västindien. Landet är ett populärt turistmål, särskilt bland resenärer från USA. Några av de mest populära turistattraktionerna i Saint Kitts och Nevis är Brimstone Hill Fortress National Park, stränderna i Frigate Bay och Mount Liamu.