Landskod Saint Lucia (Tfn: +1-758, ISO: LC)

Här nedan hittar du landskod Saint Lucia, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Saint Lucia, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Saint Lucia. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Saint Lucia, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Saint Lucia, hur stor yta och befolkning Saint Lucia har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+1-758

ISO (2)

LC

ISO (3)

LCA

FLAGGA

🇱🇨

TOPPDOMÄN

.lc

VALUTAKOD

XCD

Fakta om Saint Lucia

Saint Lucia har en yta av 617 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som LC eller LCA (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Saint Lucia är +1-758, och den officiella toppdomänen är .lc. Befolkningsmängden i Saint Lucia är ungefär 190 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Saint Lucia är östkaribisk dollar kod: XCD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 1,377 miljarder US$.

Eluttag i Saint Lucia

De typer av eluttag som används i Saint Lucia är Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Saint Lucia. Här kan du läsa mer om eluttag Saint Lucia samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Saint Lucia fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Saint Lucia som resmål

Även om Saint Lucia inte är en stor ö är det en av de mest populära turistdestinationerna i Karibien. Detta beror sannolikt på dess varierande landskap och fantastiska stränder. Saint Lucia är också hemvist för ett antal resorter och hotell, vilket gör det till en bekväm plats att bo på för turister. Dessutom är lokalbefolkningen vänlig och välkomnande. Det finns mycket att göra på ön, från bad och solbad till vandring och utforskning.

En av de bästa sakerna med Saint Lucia är dess varierande landskap. Ön är hemvist för både berg och stränder, vilket gör att det är den perfekta platsen för både naturälskare och strandnissar. Att vandra i regnskogen eller spendera en dag på stranden är båda populära aktiviteter på Saint Lucia.

En annan fantastisk sak med Saint Lucia är dess gästfrihet. Lokalbefolkningen är några av de vänligaste människor du någonsin kommer att träffa, och de är alltid glada att visa turisterna runt på deras vackra ö. Så om du letar efter en tropisk semesterresa, se till att lägga till Saint Lucia på din lista!