Landskod Saint Lucia (Tfn: +1-758, ISO: LC)

Här nedan hittar du landskod Saint Lucia, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Saint Lucia, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Saint Lucia. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Saint Lucia, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Saint Lucia, hur stor yta och befolkning Saint Lucia har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+1-758

ISO (2)

LC

ISO (3)

LCA

FLAGGA

🇱🇨

TOPPDOMÄN

.lc

VALUTAKOD

XCD

Fakta om Saint Lucia

Saint Lucia har en yta av 617 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som LC eller LCA (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Saint Lucia är +1-758, och den officiella toppdomänen är .lc. Befolkningsmängden i Saint Lucia är ungefär 190 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Saint Lucia är östkaribisk dollar kod: XCD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 1,377 miljarder US$.

Eluttag i Saint Lucia

De typer av eluttag som används i Saint Lucia är Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Saint Lucia. Här kan du läsa mer om eluttag Saint Lucia samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Saint Lucia fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.