Landskod Saint-Pierre och Miquelon (Tfn: +508, ISO: E.M)

Här nedan hittar du landskod Saint-Pierre och Miquelon, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Saint-Pierre och Miquelon, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Saint-Pierre och Miquelon. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Saint-Pierre och Miquelon, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Saint-Pierre och Miquelon, hur stor yta och befolkning Saint-Pierre och Miquelon har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+508

ISO (2)

E.M

ISO (3)

SPM

FLAGGA

🇵🇲

TOPPDOMÄN

.pm

VALUTAKOD

EUR

Fakta om Saint-Pierre och Miquelon

Saint-Pierre och Miquelon har en yta av 242 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som E.M eller SPM (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Saint-Pierre och Miquelon är +508, och den officiella toppdomänen är .pm. Befolkningsmängden i Saint-Pierre och Miquelon är ungefär 6 000 invånare, och det eller de språk som de talar är franska. Den valuta som används i Saint-Pierre och Miquelon är euro kod: EUR), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 215300000 US$.

Eluttag i Saint-Pierre och Miquelon

De typer av eluttag som används i Saint-Pierre och Miquelon är Typ E. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kanske behöver en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Saint-Pierre och Miquelon. Här kan du läsa mer om eluttag Saint-Pierre och Miquelon samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Saint-Pierre och Miquelon fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Saint-Pierre och Miquelon som resmål

Saint-Pierre och Miquelon är ett litet öområde i Nordatlanten, ungefär mitt emellan Newfoundland och Kap Verde. Öarna har en befolkning på drygt 6 000 personer, varav de flesta är koncentrerade till huvudstaden Saint-Pierre.