Landskod Saint Vincent och Grenadinerna (Tfn: +1-784, ISO: VC)

Här nedan hittar du landskod Saint Vincent och Grenadinerna, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Saint Vincent och Grenadinerna, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Saint Vincent och Grenadinerna. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Saint Vincent och Grenadinerna, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Saint Vincent och Grenadinerna, hur stor yta och befolkning Saint Vincent och Grenadinerna har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+1-784

ISO (2)

VC

ISO (3)

VCT

FLAGGA

🇻🇨

TOPPDOMÄN

.vc

VALUTAKOD

XCD

Fakta om Saint Vincent och Grenadinerna

Saint Vincent och Grenadinerna har en yta av 389 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som VC eller VCT (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Saint Vincent och Grenadinerna är +1-784, och den officiella toppdomänen är .vc. Befolkningsmängden i Saint Vincent och Grenadinerna är ungefär 110 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Saint Vincent och Grenadinerna är östkaribisk dollar kod: XCD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 742 miljoner US$.

Eluttag i Saint Vincent och Grenadinerna

De typer av eluttag som används i Saint Vincent och Grenadinerna är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Saint Vincent och Grenadinerna. Här kan du läsa mer om eluttag Saint Vincent och Grenadinerna samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Saint Vincent och Grenadinerna fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Saint Vincent och Grenadinerna som resmål

Saint Vincent och Grenadinerna är ett suveränt öland i östra Karibiska havet. Landet är populärt bland resenärer på grund av sin naturliga miljö, som omfattar vulkaniska berg, regnskogar och korallrev. Landet har också hyllats för sin kultur och gästfrihet.