Landskod Salomonöarna (Tfn: +677, ISO: SB)

Här nedan hittar du landskod Salomonöarna, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Salomonöarna, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Salomonöarna. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Salomonöarna, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Salomonöarna, hur stor yta och befolkning Salomonöarna har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+677

ISO (2)

SB

ISO (3)

SLB

FLAGGA

🇸🇧

TOPPDOMÄN

.sb

VALUTAKOD

SBD

Fakta om Salomonöarna

Salomonöarna har en yta av 28,400 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som SB eller SLB (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Salomonöarna är +677, och den officiella toppdomänen är .sb. Befolkningsmängden i Salomonöarna är ungefär 700 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Salomonöarna är salomondollar kod: SBD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 1,099 miljarder US$.

Eluttag i Salomonöarna

De typer av eluttag som används i Salomonöarna är Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Salomonöarna. Här kan du läsa mer om eluttag Salomonöarna samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Salomonöarna fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Salomonöarna som resmål

Salomonöarna är ett land som ligger i sydvästra Stilla havet. Det består av mer än 900 öar, varav ungefär hälften är bebodda. Landet har en rik kultur och är populärt bland resenärer för sina vackra stränder och korallrev.