Landskod Samoa (Tfn: +685, ISO: WS)

Här nedan hittar du landskod Samoa, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Samoa, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Samoa. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Samoa, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Samoa, hur stor yta och befolkning Samoa har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+685

ISO (2)

WS

ISO (3)

WSM

FLAGGA

🇼🇸

TOPPDOMÄN

.ws

VALUTAKOD

SAT

Fakta om Samoa

Samoa har en yta av 2 842 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som WS eller WSM (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Samoa är +685, och den officiella toppdomänen är .ws. Befolkningsmängden i Samoa är ungefär 200 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska och samoanska. Den valuta som används i Samoa är tala kod: SAT), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 705 miljoner US$.

Eluttag i Samoa

De typer av eluttag som används i Samoa är Typ I. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Samoa. Här kan du läsa mer om eluttag Samoa samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Samoa fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Samoa som resmål

Samoa är ett land som ligger i den polynesiska delen av världen. Det är ett populärt turistmål eftersom det erbjuder vackra stränder, kristallklart vatten och grönskande landskap. Dessutom är Samoa känt för sin rika kultur och vänliga befolkning. Besökare kan njuta av aktiviteter som vandring, bad, snorkling och utforskning av gamla byar.