Landskod San Marino (Tfn: +378, ISO: SM)

Här nedan hittar du landskod San Marino, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för San Marino, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom San Marino. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om San Marino, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för San Marino, hur stor yta och befolkning San Marino har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+378

ISO (2)

SM

ISO (3)

SMR

FLAGGA

🇸🇲

TOPPDOMÄN

.sm

VALUTAKOD

EUR

Fakta om San Marino

San Marino har en yta av 61,2 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som SM eller SMR (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till San Marino är +378, och den officiella toppdomänen är .sm. Befolkningsmängden i San Marino är ungefär 35 000 invånare, och det eller de språk som de talar är italienska. Den valuta som används i San Marino är euro kod: EUR), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 1,866 miljarder US$.

Eluttag i San Marino

De typer av eluttag som används i San Marino är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i San Marino. Här kan du läsa mer om eluttag San Marino samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från San Marino fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

San Marino som resmål

San Marino är ett litet land i centrala Italien. Det är ett av de mest populära turistmålen i världen, och det finns goda skäl till det - det är pittoreskt, säkert och fullt av intressanta historiska platser och sevärdheter.