Landskod São Tomé och Príncipe (Tfn: +239, ISO: ST)

Här nedan hittar du landskod São Tomé och Príncipe, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för São Tomé och Príncipe, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom São Tomé och Príncipe. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om São Tomé och Príncipe, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för São Tomé och Príncipe, hur stor yta och befolkning São Tomé och Príncipe har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+239

ISO (2)

ST

ISO (3)

STP

FLAGGA

🇸🇹

TOPPDOMÄN

.st

VALUTAKOD

STD

Fakta om São Tomé och Príncipe

São Tomé och Príncipe har en yta av 1 001 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som ST eller STP (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till São Tomé och Príncipe är +239, och den officiella toppdomänen är .st. Befolkningsmängden i São Tomé och Príncipe är ungefär 220 000 invånare, och det eller de språk som de talar är portugisiska. Den valuta som används i São Tomé och Príncipe är dobra kod: STD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 311 miljoner US$.

Eluttag i São Tomé och Príncipe

De typer av eluttag som används i São Tomé och Príncipe är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i São Tomé och Príncipe. Här kan du läsa mer om eluttag São Tomé och Príncipe samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från São Tomé och Príncipe fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

São Tomé och Príncipe som resmål

São Tomé och Príncipe är ett litet land som ligger i Guineabukten. Det består av två huvudöar, São Tomé och Príncipe. Landet är populärt bland resenärer för sina vackra stränder, sin frodiga regnskog och vänliga befolkning.