Landskod Sierra Leone (Tfn: +232, ISO: SL)

Här nedan hittar du landskod Sierra Leone, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Sierra Leone, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Sierra Leone. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Sierra Leone, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Sierra Leone, hur stor yta och befolkning Sierra Leone har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+232

ISO (2)

SL

ISO (3)

SLE

FLAGGA

🇸🇱

TOPPDOMÄN

.sl

VALUTAKOD

SLL

Fakta om Sierra Leone

Sierra Leone har en yta av 71 740 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som SL eller SLE (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Sierra Leone är +232, och den officiella toppdomänen är .sl. Befolkningsmängden i Sierra Leone är ungefär 7 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Sierra Leone är leone kod: SLL), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 4,607 miljarder US$.

Eluttag i Sierra Leone

De typer av eluttag som används i Sierra Leone är Typ D. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Sierra Leone. Här kan du läsa mer om eluttag Sierra Leone samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Sierra Leone fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Sierra Leone

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Sierra Leone. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Sierra Leone så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Sierra Leone.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Freetown+232-22