Landskod Singapore (Tfn: +65, ISO: SG)

Här nedan hittar du landskod Singapore, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Singapore, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Singapore. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Singapore, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Singapore, hur stor yta och befolkning Singapore har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+65

ISO (2)

SG

ISO (3)

SGP

FLAGGA

🇸🇬

TOPPDOMÄN

.sg

VALUTAKOD

SGD

Fakta om Singapore

Singapore har en yta av 725,1 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som SG eller SGP (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Singapore är +65, och den officiella toppdomänen är .sg. Befolkningsmängden i Singapore är ungefär 6 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är standardkinesiska, engelska, malajiska och tamil. Den valuta som används i Singapore är singaporiansk dollar kod: SGD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 295,7 miljarder US$.

Eluttag i Singapore

De typer av eluttag som används i Singapore är Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Singapore. Här kan du läsa mer om eluttag Singapore samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Singapore fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Singapore som resmål

Singapore är ett sydostasiatiskt land som är populärt bland resenärer för sin mångsidiga kultur, utsökta mat och moderna skyline. Landet består av 63 öar, och den största av dessa är Singapore Island. Stadsstaten har en befolkning på 5,6 miljoner människor och är ett av de mest tätbefolkade länderna i världen.

Singapore är ett rikt land och rankas som en av de dyraste städerna i världen att bo i. Landet har en stark ekonomi som bygger på handel, tillverkning och finansiella tjänster. Singapore är också en viktig regional knutpunkt för transport och kommunikation.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Singapore

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Singapore. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Singapore så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Singapore.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Ayer Rajah+65-676
Bedok+65-644
City+65-653
Geylang+65-673
North+65-635
Sembawang+65-675
Tampines+65-677