Landskod Sint Maarten (Tfn: +1-721, ISO: SX)

Här nedan hittar du landskod Sint Maarten, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Sint Maarten, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Sint Maarten. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Sint Maarten, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Sint Maarten, hur stor yta och befolkning Sint Maarten har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+1-721

ISO (2)

SX

ISO (3)

SXM

FLAGGA

🇸🇽

TOPPDOMÄN

.sx

VALUTAKOD

ANG

Fakta om Sint Maarten

Sint Maarten har en yta av 34 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som SX eller SXM (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Sint Maarten är +1-721, och den officiella toppdomänen är .sx. Befolkningsmängden i Sint Maarten är ungefär 42 000 invånare, och det eller de språk som de talar är nederländska och engelska. Den valuta som används i Sint Maarten är antiller gulden kod: ANG), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 794700000 US$.

Eluttag i Sint Maarten

De typer av eluttag som används i Sint Maarten är Typ A, Typ B. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Sint Maarten. Här kan du läsa mer om eluttag Sint Maarten samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Sint Maarten fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Sint Maarten som resmål

Sint Maarten är en favoritdestination för resenärer eftersom det finns en mängd aktiviteter och attraktioner. Några av de mest populära turistplatserna på ön är Maho Beach, Butterfly Farm och Fort Amsterdam. Det finns också gott om kasinon och nattklubbar för besökare att njuta av.