Landskod Skottland (Tfn: +44)

Här nedan hittar du landskod Skottland, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Skottland, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Skottland. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Skottland, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Skottland, hur stor yta och befolkning Skottland har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+44

FLAGGA

🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

TOPPDOMÄN

.uk

VALUTAKOD

GBP

Fakta om Skottland

Skottland har en yta av 77 933 km2 , men det finns ingen officiell benämning av Skottland med hjälp av ISO-koder. Landskoden för att ringa till Skottland finns dock och är +44, likaså finns en officiell toppdomän som är .uk. Befolkningsmängden i Skottland är ungefär 5 500 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska, skotsk gäliska och lågskotska. Den valuta som används i Skottland är brittiskt pund kod: GBP), vi har dock ingen data om bruttionationalprodukten (BNP) för Skottland.

Eluttag i Skottland

De typer av eluttag som används i Skottland är Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Skottland. Här kan du läsa mer om eluttag Skottland samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Skottland fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Skottland som resmål

Skottland är ett av de mest populära turistmålen i världen. Det är känt för sin naturliga skönhet och sin historia. Några av de mest populära sevärdheterna i Skottland är Edinburgh Castle, Highlands, Loch Ness och Glencoe. Edinburgh Castle är ett av de mest populära turistmålen i Skottland. Det ligger i staden Edinburgh och är en fästning som byggdes på 1100-talet. Slottet har använts som kunglig bostad, militär garnison och fängelse. Idag är det en populär turistattraktion och är hemvist för de skotska kronjuvelerna.

Högländerna är en region i Skottland som är känd för sin naturliga skönhet. Det ligger i norra delen av landet och består av berg, skogar och sjöar. Några av de mest populära turistmålen i högländerna är Glencoe, Fort William och Loch Ness. Loch Ness är en sjö i Highlands som är känd för att dess legendariska monster Nessie. Glencoe är en by i Highlands som är känd för sin naturliga skönhet och historia. Den ligger i de skotska högländerna och var platsen för en massaker 1692.