Landskod Skottland (Tfn: +44)

Här nedan hittar du landskod Skottland, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Skottland, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Skottland. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Skottland, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Skottland, hur stor yta och befolkning Skottland har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+44

FLAGGA

🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

TOPPDOMÄN

.uk

VALUTAKOD

GBP

Fakta om Skottland

Skottland har en yta av 77 933 km2 , men det finns ingen officiell benämning av Skottland med hjälp av ISO-koder. Landskoden för att ringa till Skottland finns dock och är +44, likaså finns en officiell toppdomän som är .uk. Befolkningsmängden i Skottland är ungefär 5 500 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska, skotsk gäliska och lågskotska. Den valuta som används i Skottland är brittiskt pund kod: GBP), vi har dock ingen data om bruttionationalprodukten (BNP) för Skottland.

Eluttag i Skottland

De typer av eluttag som används i Skottland är Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Skottland. Här kan du läsa mer om eluttag Skottland samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Skottland fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.