Landskod Slovenien (Tfn: +386, ISO: SI)

Här nedan hittar du landskod Slovenien, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Slovenien, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Slovenien. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Slovenien, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Slovenien, hur stor yta och befolkning Slovenien har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+386

ISO (2)

SI

ISO (3)

SVN

FLAGGA

🇸🇮

TOPPDOMÄN

.si

VALUTAKOD

EUR

Fakta om Slovenien

Slovenien har en yta av 20 273 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som SI eller SVN (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Slovenien är +386, och den officiella toppdomänen är .si. Befolkningsmängden i Slovenien är ungefär 2 100 000 invånare, och det eller de språk som de talar är slovenska. Den valuta som används i Slovenien är euro kod: EUR), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 46,82 miljarder US$.

Eluttag i Slovenien

De typer av eluttag som används i Slovenien är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Slovenien. Här kan du läsa mer om eluttag Slovenien samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Slovenien fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Slovenien

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Slovenien. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Slovenien så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Slovenien.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Koper+386-5
Kranj+386-4
Ljubljana+386-1
Maribor+386-2
Novo mesto+386-7
Portoroz+386-5