Landskod Slovenien (Tfn: +386, ISO: SI)

Här nedan hittar du landskod Slovenien, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Slovenien, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Slovenien. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Slovenien, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Slovenien, hur stor yta och befolkning Slovenien har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+386

ISO (2)

SI

ISO (3)

SVN

FLAGGA

🇸🇮

TOPPDOMÄN

.si

VALUTAKOD

EUR

Fakta om Slovenien

Slovenien har en yta av 20 273 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som SI eller SVN (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Slovenien är +386, och den officiella toppdomänen är .si. Befolkningsmängden i Slovenien är ungefär 2 100 000 invånare, och det eller de språk som de talar är slovenska. Den valuta som används i Slovenien är euro kod: EUR), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 46,82 miljarder US$.

Eluttag i Slovenien

De typer av eluttag som används i Slovenien är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Slovenien. Här kan du läsa mer om eluttag Slovenien samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Slovenien fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Slovenien som resmål

Slovenien är populärt bland resenärer för sina fantastiska bergskedjor, böljande kullar och orörda sjöar. Det är också en utmärkt plats för utomhusaktiviteter som vandring, skidåkning och cykling. Landet är hemvist för ett antal charmiga medeltida städer och byar, liksom livliga städer som Ljubljana. Slovenien erbjuder det finns något för alla och det är ett utmärkt resmål för en semester.

En av Sloveniens höjdpunkter är dess arkitektur. Det finns ett antal vackra kyrkor och slott, liksom traditionella byar som har bevarats genom åren. Ljubljana är huvudstaden och här finns några fantastiska byggnader, bland annat Trippelbron , Ljubljanas slott och franciskanska kyrkan. Staden har också ett livligt kulturliv med många museer, teatrar och restauranger.

Friluftsentusiaster kommer att älska Sloveniens naturlandskap. Det finns dussintals pittoreska byar som ligger i de böljande kullarna och gröna dalarna, liksom miltals av vandrings- och cykelleder. På vintern är bergen ett populärt resmål för skidåkning och snowboardåkning. Det finns också ett antal termiska källor och kurorter att koppla av i efter en dag av utforskning.

Slovenien är ett utmärkt resmål för en semester, oavsett om du är ute efter en storstadssemester eller ett utomhusäventyr. Det finns det finns mycket att se och göra, och människorna är vänliga och välkomnande. Så varför inte överväga en resa till Slovenien på din nästa semester?

Riktnummer och andra telefonkoder inom Slovenien

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Slovenien. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Slovenien så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Slovenien.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Koper+386-5
Kranj+386-4
Ljubljana+386-1
Maribor+386-2
Novo mesto+386-7
Portoroz+386-5