Landskod Sudan (Tfn: +249, ISO: SD)

Här nedan hittar du landskod Sudan, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Sudan, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Sudan. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Sudan, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Sudan, hur stor yta och befolkning Sudan har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+249

ISO (2)

SD

ISO (3)

SDN

FLAGGA

🇸🇩

TOPPDOMÄN

.sd

VALUTAKOD

SDG

Fakta om Sudan

Sudan har en yta av 1 886 068 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som SD eller SDN (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Sudan är +249, och den officiella toppdomänen är .sd. Befolkningsmängden i Sudan är ungefär 42 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är arabiska och engelska. Den valuta som används i Sudan är sudanesiskt pund kod: SDG), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 52,5 miljarder US$.

Eluttag i Sudan

De typer av eluttag som används i Sudan är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Sudan. Här kan du läsa mer om eluttag Sudan samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Sudan fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Sudan som resmål

Sudan är ett populärt resmål eftersom landet har mycket att erbjuda besökarna. Det finns många historiska och kulturella sevärdheter, bland annat gamla tempel och moskéer. Naturlandskapet är också vackert, med berg, skogar och floder. Dessutom är Sudan hemvist för en mängd olika vilda djur och växter.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Sudan

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Sudan. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Sudan så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Sudan.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Elobeid+249-81
Jedaraf+249-441
Kassala+249-41
Khartoum+249-183
Kosti+249-71
Modurman+249-11
Port Sudan+249-31
Sennar+249-61
Shetnzi+249-616
Wadmedai+249-51