Landskod Surinam (Tfn: +597, ISO: SR)

Här nedan hittar du landskod Surinam, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Surinam, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Surinam. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Surinam, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Surinam, hur stor yta och befolkning Surinam har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+597

ISO (2)

SR

ISO (3)

SUR

FLAGGA

🇸🇷

TOPPDOMÄN

.sr

VALUTAKOD

SRD

Fakta om Surinam

Surinam har en yta av 163 821 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som SR eller SUR (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Surinam är +597, och den officiella toppdomänen är .sr. Befolkningsmängden i Surinam är ungefär 600 000 invånare, och det eller de språk som de talar är nederländska. Den valuta som används i Surinam är surinamesisk dollar kod: SRD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 5,009 miljarder US$.

Eluttag i Surinam

De typer av eluttag som används i Surinam är Typ A, Typ F, Typ C, Typ B. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kanske behöver en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Surinam. Här kan du läsa mer om eluttag Surinam samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Surinam fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Surinam som resmål

Surinam är ett land som är populärt bland resenärer för sin mångsidiga kultur och naturliga skönhet. Landet har en rik historia och är hemvist för många olika etniska grupper och språk. Besökare kan utforska regnskogen, gå på fågelskådning eller besöka stränderna längs kusten. Det finns också många festivaler och firanden som äger rum i Surinam, de är väl utspridda under hela året och ger en unik inblick i landets kultur.

En av de mest populära attraktionerna i Surinam är dess regnskog. Regnskogen är hemvist för en mängd olika växter och djur, och besökare kan gå på vandringar eller utforska den med båt.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Surinam

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Surinam. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Surinam så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Surinam.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Paramaribo+597-4
Västra Surinam+597-2