Landskod Sydafrika (Tfn: +27, ISO: ZA)

Här nedan hittar du landskod Sydafrika, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Sydafrika, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Sydafrika. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Sydafrika, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Sydafrika, hur stor yta och befolkning Sydafrika har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+27

ISO (2)

ZA

ISO (3)

ZAF

FLAGGA

🇿🇦

TOPPDOMÄN

.za

VALUTAKOD

ZAR

Fakta om Sydafrika

Sydafrika har en yta av 1 221 037 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som ZA eller ZAF (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Sydafrika är +27, och den officiella toppdomänen är .za. Befolkningsmängden i Sydafrika är ungefär 58 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är afrikaans, engelska, ndebele, nordsotho, sydsotho, swazi, tsonga, tswana, venda, xhosa och zulu. Den valuta som används i Sydafrika är rand kod: ZAR), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 353,9 miljarder US$.

Eluttag i Sydafrika

De typer av eluttag som används i Sydafrika är Typ M. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Sydafrika. Här kan du läsa mer om eluttag Sydafrika samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Sydafrika fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Sydafrika som resmål

Sydafrika är populärt bland resenärer av många olika skäl. Ett av de viktigaste skälen är att det är en inkörsport till andra afrikanska länder. Landet har också ett brett utbud av turistattraktioner, bland annat viltreservat, berg, stränder och kulturella upplevelser. Landet är också känt för sina viner, och det finns många vingårdar i den västra delen av landet . Sydafrika är ett mångsidigt land med många olika kulturer, språk och religioner. Detta gör det till en intressant plats att besöka, och turisterna kan njuta av de olika upplevelser som varje region har att erbjuda. Det finns också många olika typer av boende i Sydafrika, från camping och vandrarhem för backpackers till lyxhotell.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Sydafrika

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Sydafrika. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Sydafrika så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Sydafrika.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Cape Town+27-21
De Aar+27-571
Durban+27-31
East London+27-431
Gordons Bay+27-24
Johannesburg+27-11
Johannesburg CBD+27-102103
La Lucia+27-31
Pietermaritzburg+27-331
Port Elizabeth+27-41
Pretoria+27-12
Sasolburg+27-16
Somerset West+27-21
Uitenhage+27-41
Welkom+27-57