Landskod Sydgeorgien och Sydsandwichöarna (Tfn: +500)

Här nedan hittar du landskod Sydgeorgien och Sydsandwichöarna, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Sydgeorgien och Sydsandwichöarna, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Sydgeorgien och Sydsandwichöarna. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Sydgeorgien och Sydsandwichöarna, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Sydgeorgien och Sydsandwichöarna, hur stor yta och befolkning Sydgeorgien och Sydsandwichöarna har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+500

FLAGGA

🇬🇸

TOPPDOMÄN

.gs

VALUTAKOD

FKP

Fakta om Sydgeorgien och Sydsandwichöarna

Sydgeorgien och Sydsandwichöarna har en yta av 3 903 km2 , men det finns ingen officiell benämning av Sydgeorgien och Sydsandwichöarna med hjälp av ISO-koder. Landskoden för att ringa till Sydgeorgien och Sydsandwichöarna finns dock och är +500, likaså finns en officiell toppdomän som är .gs. Befolkningsmängden i Sydgeorgien och Sydsandwichöarna är ungefär 30 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Sydgeorgien och Sydsandwichöarna är falklandspund kod: FKP), vi har dock ingen data om bruttionationalprodukten (BNP) för Sydgeorgien och Sydsandwichöarna.

Sydgeorgien och Sydsandwichöarna som resmål

Sydgeorgien och Sydsandwichöarna (SGSSI) är ett brittiskt utomeuropeiskt territorium i södra Atlanten. Det är en avlägsen och ogästvänlig samling öar som består av Sydgeorgien och en kedja av mindre öar som kallas Sydsandwichöarna. Territoriet ligger cirka 1 350 km i öst-sydlig riktning -öster om Falklandsöarna och 1 000 km sydväst om Kap Horn. Öarna har en befolkning på cirka 3 000 personer, varav de flesta bor på Sydgeorgien. Den enda andra bebodda ön är St Andrew's Island, som har en befolkning på mindre än 100 personer.