Landskod Sydkorea (Tfn: +82, ISO: KR)

Här nedan hittar du landskod Sydkorea, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Sydkorea, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Sydkorea. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Sydkorea, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Sydkorea, hur stor yta och befolkning Sydkorea har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+82

ISO (2)

KR

ISO (3)

KOR

FLAGGA

🇰🇷

TOPPDOMÄN

.kr

VALUTAKOD

KRW

Fakta om Sydkorea

Sydkorea har en yta av 100 363 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som KR eller KOR (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Sydkorea är +82, och den officiella toppdomänen är .kr. Befolkningsmängden i Sydkorea är ungefär 52 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är koreanska. Den valuta som används i Sydkorea är koreansk won kod: KRW), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 1,198 Trillion US$.

Eluttag i Sydkorea

De typer av eluttag som används i Sydkorea är Typ F. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Sydkorea. Här kan du läsa mer om eluttag Sydkorea samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Sydkorea fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Sydkorea

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Sydkorea. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Sydkorea så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Sydkorea.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Chungcheongnam-do+82-41
Daejon+82-42
Gangwon-do+82-33
Gyeonggi-do+82-31
Gyeongsangbuk-do+82-54
Incheon+82-32
Jeju+82-64
Jeollabuk-do+82-63
Jeollanam-do+82-61
Kwangju+82-62
Kyongsangnamdo+82-55
Pusan+82-51
Seoul+82-2
Taegu+82-53
Ulsan+82-52