Landskod Sydsudan (Tfn: +211, ISO: SS)

Här nedan hittar du landskod Sydsudan, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Sydsudan, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Sydsudan. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Sydsudan, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Sydsudan, hur stor yta och befolkning Sydsudan har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+211

ISO (2)

SS

ISO (3)

SSD

FLAGGA

🇸🇸

TOPPDOMÄN

.ss

VALUTAKOD

SSP

Fakta om Sydsudan

Sydsudan har en yta av 619 745 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som SS eller SSD (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Sydsudan är +211, och den officiella toppdomänen är .ss. Befolkningsmängden i Sydsudan är ungefär 11 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Sydsudan är sydsudanesiskt pund kod: SSP), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 11770000000 US$.

Eluttag i Sydsudan

De typer av eluttag som används i Sydsudan är Typ C, Typ D. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kanske behöver en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Sydsudan. Här kan du läsa mer om eluttag Sydsudan samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Sydsudan fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Sydsudan som resmål

Sydsudan är populärt bland resenärer för sina vackra landskap och sin rika kultur. Besökare kan njuta av vandringar i bergen, simma i Nilen och utforska antika ruiner. Folket i Sydsudan är varmt och välkomnande, och de delar alltid gärna med sig av sina traditioner och sedvänjor till besökare.