Landskod Tadzjikistan (Tfn: +992, ISO: TJ)

Här nedan hittar du landskod Tadzjikistan, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Tadzjikistan, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Tadzjikistan. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Tadzjikistan, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Tadzjikistan, hur stor yta och befolkning Tadzjikistan har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+992

ISO (2)

TJ

ISO (3)

TJK

FLAGGA

🇹🇯

TOPPDOMÄN

.tj

VALUTAKOD

TJS

Fakta om Tadzjikistan

Tadzjikistan har en yta av 143 100 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som TJ eller TJK (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Tadzjikistan är +992, och den officiella toppdomänen är .tj. Befolkningsmängden i Tadzjikistan är ungefär 9 300 000 invånare, och det eller de språk som de talar är tadzjikiska (persiska). Den valuta som används i Tadzjikistan är somoni kod: TJS), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 8,513 miljarder US$.

Eluttag i Tadzjikistan

De typer av eluttag som används i Tadzjikistan är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Tadzjikistan. Här kan du läsa mer om eluttag Tadzjikistan samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Tadzjikistan fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Tadzjikistan som resmål

Tadzjikistan är ett populärt turistmål av många skäl. För det första finns här några av de vackraste landskapen i världen. Bergen och dalarna är en syn att skåda, och folket är varmt och välkomnande. För det andra är Tadzjikistan ett mycket prisvärt resmål. Du kan lätt hitta bra erbjudanden på mat och och det finns gott om aktiviteter för att hålla dig sysselsatt utan att du behöver betala för det. Slutligen är Tadzjikistan ett unikt land med en rik kultur som du inte hittar någon annanstans. Från basarer och moskéer till traditionell musik och dans finns det något för alla i Tadzjikistan.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Tadzjikistan

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Tadzjikistan. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Tadzjikistan så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Tadzjikistan.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Dushanbe+992-372
Dusti+992-3249
Gharm+992-3131
Kairakkum+992-34402
Khorog+992-35220
Khujand+992-3422
Kolkhozabad+992-3771
Kulob+992-3322
Panjakent+992-3475
Qurghonteppa+992-3222
Shartuz+992-3240