Landskod Taiwan (Tfn: +886, ISO: TW)

Här nedan hittar du landskod Taiwan, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Taiwan, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Taiwan. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Taiwan, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Taiwan, hur stor yta och befolkning Taiwan har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+886

ISO (2)

TW

ISO (3)

TWN

FLAGGA

🇹🇼

TOPPDOMÄN

.tw

VALUTAKOD

TWD

Fakta om Taiwan

Taiwan har en yta av 35 980 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som TW eller TWN (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Taiwan är +886, och den officiella toppdomänen är .tw. Befolkningsmängden i Taiwan är ungefär 24 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är mandarin. Den valuta som används i Taiwan är ny taiwanesisk dollar kod: TWD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 484,7 miljarder US$.

Eluttag i Taiwan

De typer av eluttag som används i Taiwan är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Taiwan. Här kan du läsa mer om eluttag Taiwan samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Taiwan fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Taiwan som resmål

Taiwan är populärt bland resenärer eftersom det är ett lättillgängligt land med många turistattraktioner. Det ligger nära andra länder i regionen och har en välutvecklad transportinfrastruktur. Taiwan har också en mängd olika turistattraktioner, bland annat tempel, berg och stränder.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Taiwan

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Taiwan. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Taiwan så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Taiwan.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Chiayi County+886-5
Chunan+886-37
Chunghsing-Hsintsun+886-49
Chungli+886-3
Fengyuan+886-4
Hsiaying+886-6
Hualien+886-38
Kaohsiung+886-7
Keelung+886-2
Lotung+886-39
Pingtung+886-8
Taichung+886-4
Tainan+886-6
Taipei+886-2
Taitung+886-89
Taoyuan+886-3