Landskod Tchad (Tfn: +235, ISO: TD)

Här nedan hittar du landskod Tchad, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Tchad, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Tchad. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Tchad, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Tchad, hur stor yta och befolkning Tchad har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+235

ISO (2)

TD

ISO (3)

TCD

FLAGGA

🇹🇩

TOPPDOMÄN

.td

VALUTAKOD

XAF

Fakta om Tchad

Tchad har en yta av 1 284 000 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som TD eller TCD (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Tchad är +235, och den officiella toppdomänen är .td. Befolkningsmängden i Tchad är ungefär 14 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är arabiska, franska. Den valuta som används i Tchad är CFA-franc kod: XAF), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 13,59 miljarder US$.

Eluttag i Tchad

De typer av eluttag som används i Tchad är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Tchad. Här kan du läsa mer om eluttag Tchad samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Tchad fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Tchad som resmål

Tchad är populärt bland resenärer eftersom landet har mycket att erbjuda. Det finns vackra stränder, intressanta historiska platser och massor av aktiviteter att njuta av. Tchad är också mycket prisvärt, vilket gör det till ett bra alternativ för budgetmedvetna resenärer.