Landskod Thailand (Tfn: +66, ISO: TH)

Här nedan hittar du landskod Thailand, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Thailand, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Thailand. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Thailand, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Thailand, hur stor yta och befolkning Thailand har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+66

ISO (2)

TH

ISO (3)

THA

FLAGGA

🇹🇭

TOPPDOMÄN

.th

VALUTAKOD

THB

Fakta om Thailand

Thailand har en yta av 513 120 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som TH eller THA (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Thailand är +66, och den officiella toppdomänen är .th. Befolkningsmängden i Thailand är ungefär 69 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är thailändska. Den valuta som används i Thailand är baht kod: THB), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 400,9 miljarder US$.

Eluttag i Thailand

De typer av eluttag som används i Thailand är Typ O, Typ F, Typ C, Typ B, Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kanske behöver en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Thailand. Här kan du läsa mer om eluttag Thailand samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Thailand fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Thailand som resmål

Thailand är ett av de mest populära turistmålen i världen. Landet är känt för sina vackra stränder, fantastiska tempel och utsökta mat. Thailand är också ett mycket prisvärt resmål, vilket gör det till ett populärt val för budgetresenärer. Detta har gjort att Thailand nästan har blivit lite som ett mecka för så kallade backpackers, på Backpacking.nu kan du läsa mer om att vara backpacker i Thailand.

Men det finns givetvis även många andra saker att se och göra i Thailand. Några av de mest populära attraktionerna är templen i Bangkok, stränderna i Phuket och nattlivet i Pattaya. I Thailand finns också några fantastiska nationalparker, bland annat Khao Yai National Park och Doi Inthanon National Park.

Thailand är också en utmärkt plats för att lära sig mer om Sydostasiens kultur och historia. Folket i Thailand är varmt och vänligt och landet har ett rikt kulturarv. Det hålls många festivaler och evenemang i Thailand under hela året, så det händer alltid något i detta pulserande land.

Om du är ute efter ett äventyr är Thailand är platsen att vara på. Landet har några av de bästa vandringslederna i Sydostasien och det finns gott om möjligheter till dykning, snorkling och forsränning. Thailand erbjuder också en stor variation av matalternativ, så du kommer aldrig att bli uttråkad av det lokala köket.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Thailand

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Thailand. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Thailand så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Thailand.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Burirum+66-44
Chanthaburi+66-39
Chiang Mai+66-53
Chiang Rai+66-54
Chon Buri+66-38
Kanchanaburi+66-34
Lampang+66-54
Nakhon Ratchasima+66-44
Nakhon Sawan+66-56
Namphaengphet+66-55
Nong Khai+66-42
Pattani+66-73
Pattaya+66-38
Phitsanulok+66-55
Phuket+66-76
Ratchaburi+66-32
Saraburi+66-36
Songkhla+66-74
Surat Thani+66-77
Tak+66-55
Ubon Ratchathani+66-45