Landskod Togo (Tfn: +228, ISO: TG)

Här nedan hittar du landskod Togo, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Togo, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Togo. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Togo, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Togo, hur stor yta och befolkning Togo har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+228

ISO (2)

TG

ISO (3)

TGO

FLAGGA

🇹🇬

TOPPDOMÄN

.tg

VALUTAKOD

XOF

Fakta om Togo

Togo har en yta av 56 785 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som TG eller TGO (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Togo är +228, och den officiella toppdomänen är .tg. Befolkningsmängden i Togo är ungefär 8 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är franska. Den valuta som används i Togo är CFA-franc kod: XOF), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 4,299 miljarder US$.

Eluttag i Togo

De typer av eluttag som används i Togo är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Togo. Här kan du läsa mer om eluttag Togo samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Togo fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Togo som resmål

Togo är populärt bland resenärer för sina stränder och kuststäder. Huvudstaden Lome är en storstad vid Atlantkusten och är omgiven av stränder som är perfekta för bad, solbadning och surfing. Det finns också gott om mindre byar och städer längs kusten som är värda att utforska.

Inlandet i Togo är också värt att utforska. Landet är hemvist för ett antal olika stammar som alla har sin egen unika kultur och sina egna seder. Det finns också ett antal nationalparker och naturreservat som ger möjlighet att se vilda djur som elefanter, lejon och schimpanser.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Togo

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Togo. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Togo så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Togo.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Kara+228-6
Lomé+228-2
Maritime+228-3
Plateaux+228-4
Savannah+228-7