Landskod Tokelau (Tfn: +690, ISO: TK)

Här nedan hittar du landskod Tokelau, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Tokelau, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Tokelau. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Tokelau, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Tokelau, hur stor yta och befolkning Tokelau har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+690

ISO (2)

TK

ISO (3)

TKL

FLAGGA

🇹🇰

TOPPDOMÄN

.tk

VALUTAKOD

NZD

Fakta om Tokelau

Tokelau har en yta av 10 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som TK eller TKL (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Tokelau är +690, och den officiella toppdomänen är .tk. Befolkningsmängden i Tokelau är ungefär 1 500 invånare, och det eller de språk som de talar är tokelauanska och engelska. Den valuta som används i Tokelau är nyzeeländsk dollar kod: NZD), vi har dock ingen data om bruttionationalprodukten (BNP) för Tokelau.

Eluttag i Tokelau

De typer av eluttag som används i Tokelau är Typ I. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Tokelau. Här kan du läsa mer om eluttag Tokelau samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Tokelau fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Tokelau som resmål

Tokelau är en liten ögrupp i södra Stilla havet som är populär bland resenärer för sina orörda stränder och korallrev. Öarna är också hem för en rik kultur och historia, vilket lockar besökare från hela världen. Förutom sin naturliga skönhet är Tokelau också känt för sitt vänliga folk och sin avslappnade livsstil. Det finns massor av saker att se och göra på öarna, från bad och snorkling till vandring och fågelskådning. Tokelau är en utmärkt plats för att koppla av och njuta av solen, eller för att utforska de fantastiska korallreven och det tropiska djurlivet.