Landskod Trinidad och Tobago (Tfn: +1-868, ISO: TT)

Här nedan hittar du landskod Trinidad och Tobago, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Trinidad och Tobago, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Trinidad och Tobago. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Trinidad och Tobago, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Trinidad och Tobago, hur stor yta och befolkning Trinidad och Tobago har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+1-868

ISO (2)

TT

ISO (3)

TTO

FLAGGA

🇹🇹

TOPPDOMÄN

.tt

VALUTAKOD

TTD

Fakta om Trinidad och Tobago

Trinidad och Tobago har en yta av 5 131 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som TT eller TTO (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Trinidad och Tobago är +1-868, och den officiella toppdomänen är .tt. Befolkningsmängden i Trinidad och Tobago är ungefär 1 500 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Trinidad och Tobago är trinidaddollar kod: TTD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 27,13 miljarder US$.

Eluttag i Trinidad och Tobago

De typer av eluttag som används i Trinidad och Tobago är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Trinidad och Tobago. Här kan du läsa mer om eluttag Trinidad och Tobago samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Trinidad och Tobago fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Trinidad och Tobago som resmål

Trinidad och Tobago är ett populärt resmål för resenärer eftersom det erbjuder ett brett utbud av aktiviteter och sevärdheter. Från sina vackra stränder till sitt kulturarv finns det något för alla i Trinidad och Tobago. Dessutom är landet känt för sitt vänliga folk och sin avslappnade atmosfär, vilket gör det till en perfekt plats för att koppla av och njuta av under sin semester.