Landskod Turkmenistan (Tfn: +993, ISO: TM)

Här nedan hittar du landskod Turkmenistan, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Turkmenistan, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Turkmenistan. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Turkmenistan, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Turkmenistan, hur stor yta och befolkning Turkmenistan har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+993

ISO (2)

TM

ISO (3)

TKM

FLAGGA

🇹🇲

TOPPDOMÄN

.tm

VALUTAKOD

TMM

Fakta om Turkmenistan

Turkmenistan har en yta av 491 210 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som TM eller TKM (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Turkmenistan är +993, och den officiella toppdomänen är .tm. Befolkningsmängden i Turkmenistan är ungefär 6 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är turkmeniska. Den valuta som används i Turkmenistan är turkmensk manat kod: TMM), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 40,56 miljarder US$.

Eluttag i Turkmenistan

De typer av eluttag som används i Turkmenistan är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Turkmenistan. Här kan du läsa mer om eluttag Turkmenistan samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Turkmenistan fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Turkmenistan som resmål

Turkmenistan är ett populärt turistmål av många skäl. Landet är hemvist för många forntida arkeologiska platser, inklusive ruinerna av Sidenvägens stad Merv. Turkmenistan har också ett rikt kulturarv med olika traditionella musik- och dansstilar. Och naturligtvis är landets naturliga skönhet legendarisk, med dess oändliga ökenlandskap och höga berg.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Turkmenistan

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Turkmenistan. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Turkmenistan så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Turkmenistan.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Dashkhouvuz+993-322
Mary+993-522
Serdarabad (tidigare Nebitdag)+993-222
Turkmenabad (tidigare Chardzho)+993-378
Turkmenbashi (tidigare Krasnov)+993-243