Landskod Turks- och Caicosöarna (Tfn: +1-649, ISO: TC)

Här nedan hittar du landskod Turks- och Caicosöarna, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Turks- och Caicosöarna, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Turks- och Caicosöarna. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Turks- och Caicosöarna, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Turks- och Caicosöarna, hur stor yta och befolkning Turks- och Caicosöarna har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+1-649

ISO (2)

TC

ISO (3)

TCA

FLAGGA

🇹🇨

TOPPDOMÄN

.tc

VALUTAKOD

USD

Fakta om Turks- och Caicosöarna

Turks- och Caicosöarna har en yta av 616,3 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som TC eller TCA (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Turks- och Caicosöarna är +1-649, och den officiella toppdomänen är .tc. Befolkningsmängden i Turks- och Caicosöarna är ungefär 35 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Turks- och Caicosöarna är amerikansk dollar kod: USD), vi har dock ingen data om bruttionationalprodukten (BNP) för Turks- och Caicosöarna.

Eluttag i Turks- och Caicosöarna

De typer av eluttag som används i Turks- och Caicosöarna är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Turks- och Caicosöarna. Här kan du läsa mer om eluttag Turks- och Caicosöarna samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Turks- och Caicosöarna fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.