Landskod Turks- och Caicosöarna (Tfn: +1-649, ISO: TC)

Här nedan hittar du landskod Turks- och Caicosöarna, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Turks- och Caicosöarna, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Turks- och Caicosöarna. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Turks- och Caicosöarna, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Turks- och Caicosöarna, hur stor yta och befolkning Turks- och Caicosöarna har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+1-649

ISO (2)

TC

ISO (3)

TCA

FLAGGA

🇹🇨

TOPPDOMÄN

.tc

VALUTAKOD

USD

Fakta om Turks- och Caicosöarna

Turks- och Caicosöarna har en yta av 616,3 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som TC eller TCA (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Turks- och Caicosöarna är +1-649, och den officiella toppdomänen är .tc. Befolkningsmängden i Turks- och Caicosöarna är ungefär 35 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Turks- och Caicosöarna är amerikansk dollar kod: USD), vi har dock ingen data om bruttionationalprodukten (BNP) för Turks- och Caicosöarna.

Eluttag i Turks- och Caicosöarna

De typer av eluttag som används i Turks- och Caicosöarna är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Turks- och Caicosöarna. Här kan du läsa mer om eluttag Turks- och Caicosöarna samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Turks- och Caicosöarna fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Turks- och Caicosöarna som resmål

Turks- och Caicosöarna är ett populärt resmål för människor i USA och runt om i världen. Öarna är kända för sina vita sandstränder, sitt kristallklara vatten och sina lyxiga resorts. Det finns också gott om aktiviteter som håller resenärerna sysselsatta, bland annat bad, snorkling, dykning, fiske och golfspel.