Landskod Tuvalu (Tfn: +688, ISO: tv)

Här nedan hittar du landskod Tuvalu, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Tuvalu, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Tuvalu. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Tuvalu, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Tuvalu, hur stor yta och befolkning Tuvalu har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+688

ISO (2)

tv

ISO (3)

TUV

FLAGGA

🇹🇻

TOPPDOMÄN

.tv

VALUTAKOD

TVD

Fakta om Tuvalu

Tuvalu har en yta av 26 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som tv eller TUV (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Tuvalu är +688, och den officiella toppdomänen är .tv. Befolkningsmängden i Tuvalu är ungefär 12 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska och tuvaluanska. Den valuta som används i Tuvalu är tuvaluansk dollar kod: TVD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 38 miljoner US$.

Eluttag i Tuvalu

De typer av eluttag som används i Tuvalu är Typ I. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Tuvalu. Här kan du läsa mer om eluttag Tuvalu samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Tuvalu fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Tuvalu som resmål

Tuvalu är en liten önation som ligger i Stilla havet. Den är populär bland resenärer för sina vita sandstränder och kristallklara vatten. Lokalbefolkningen är varm och välkomnande, och kulturen är rik och mångsidig. Det finns gott om aktiviteter för att hålla turisterna sysselsatta, från bad och snorkling till fiske och segling.