Landskod Uganda (Tfn: +256, ISO: UG)

Här nedan hittar du landskod Uganda, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Uganda, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Uganda. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Uganda, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Uganda, hur stor yta och befolkning Uganda har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+256

ISO (2)

UG

ISO (3)

UGA

FLAGGA

🇺🇬

TOPPDOMÄN

.ug

VALUTAKOD

UGX

Fakta om Uganda

Uganda har en yta av 241 038 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som UG eller UGA (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Uganda är +256, och den officiella toppdomänen är .ug. Befolkningsmängden i Uganda är ungefär 43 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska, luganda och swahili. Den valuta som används i Uganda är ugandisk shilling kod: UGX), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 22,6 miljarder US$.

Eluttag i Uganda

De typer av eluttag som används i Uganda är Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Uganda. Här kan du läsa mer om eluttag Uganda samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Uganda fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Uganda som resmål

Uganda är ett land i Östafrika. Det har en befolkning på över 37 miljoner människor och är ett av de mest populära turistmålen i världen. Några av anledningarna till att Uganda är så populärt bland resenärer är dess varierande landskap, dess rika kultur och dess vänliga befolkning.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Uganda

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Uganda. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Uganda så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Uganda.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Jinja+256-43
Kampala+256-41
Kyambogo+256-41