Landskod Uzbekistan (Tfn: +998, ISO: UZ)

Här nedan hittar du landskod Uzbekistan, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Uzbekistan, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Uzbekistan. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Uzbekistan, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Uzbekistan, hur stor yta och befolkning Uzbekistan har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+998

ISO (2)

UZ

ISO (3)

UZB

FLAGGA

🇺🇿

TOPPDOMÄN

.uz

VALUTAKOD

UZS

Fakta om Uzbekistan

Uzbekistan har en yta av 448,978 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som UZ eller UZB (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Uzbekistan är +998, och den officiella toppdomänen är .uz. Befolkningsmängden i Uzbekistan är ungefär 33 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är uzbekiska. Den valuta som används i Uzbekistan är uzbekistansk som kod: UZS), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 55,18 miljarder US$.

Eluttag i Uzbekistan

De typer av eluttag som används i Uzbekistan är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Uzbekistan. Här kan du läsa mer om eluttag Uzbekistan samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Uzbekistan fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Uzbekistan som resmål

Uzbekistan är ett land i Centralasien. Landet har en befolkning på över 30 miljoner människor. Landets officiella språk är uzbekiska. Landets valuta är den uzbekiska som. Landets huvudstad är Tasjkent.

Uzbekistan är populärt bland resenärer eftersom det är ett vackert och mångsidigt land med mycket att erbjuda. Landet har en rik historia och kultur, och det finns många intressanta platser att besöka i Uzbekistan. Folket i Uzbekistan är också mycket vänligt och välkomnande, vilket gör det till ett fantastiskt land att besöka.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Uzbekistan

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Uzbekistan. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Uzbekistan så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Uzbekistan.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Bukara+998-65
Djizak+998-72
Ferghana+998-73
Karakalpakia+998-61
Kashkadaria+998-75
Khorezm+998-62
Samarkand+998-66
Surkhandaria+998-76
Syrdariya+998-67
Tashkent+998-71