Landskod Vanuatu (Tfn: +678, ISO: VU)

Här nedan hittar du landskod Vanuatu, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Vanuatu, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Vanuatu. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Vanuatu, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Vanuatu, hur stor yta och befolkning Vanuatu har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+678

ISO (2)

VU

ISO (3)

VUT

FLAGGA

🇻🇺

TOPPDOMÄN

.vu

VALUTAKOD

VUV

Fakta om Vanuatu

Vanuatu har en yta av 12 189 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som VU eller VUT (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Vanuatu är +678, och den officiella toppdomänen är .vu. Befolkningsmängden i Vanuatu är ungefär 300 000 invånare, och det eller de språk som de talar är bislama, engelska och franska. Den valuta som används i Vanuatu är vanuatisk vatu kod: VUV), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 828 miljoner US$.

Eluttag i Vanuatu

De typer av eluttag som används i Vanuatu är Typ I. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Vanuatu. Här kan du läsa mer om eluttag Vanuatu samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Vanuatu fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Vanuatu som resmål

Vanuatu är populärt bland resenärer eftersom det finns ett överflöd av aktiviteter och sevärdheter som tilltalar många olika intressen. Det finns vackra stränder att bada och sola på, frodiga regnskogar att utforska, fantastiska bergslandskap och gott om möjligheter till äventyrssporter som dykning, snorkling, kajakpaddling och vandring.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Vanuatu

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Vanuatu. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Vanuatu så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Vanuatu.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Efate+678-23
Epi+678-24
Luganville+678-36
Maewo+678-383
Malekula+678-484
Port Vila+678-22
Shepherds+678-282
Tanna+678-686