Landskod Vatikanstaten (Tfn: +379, ISO: VA)

Här nedan hittar du landskod Vatikanstaten, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Vatikanstaten, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Vatikanstaten. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Vatikanstaten, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Vatikanstaten, hur stor yta och befolkning Vatikanstaten har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+379

ISO (2)

VA

ISO (3)

VAT

FLAGGA

🇻🇦

TOPPDOMÄN

.va

VALUTAKOD

EUR

Fakta om Vatikanstaten

Vatikanstaten har en yta av 0,44 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som VA eller VAT (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Vatikanstaten är +379, och den officiella toppdomänen är .va. Befolkningsmängden i Vatikanstaten är ungefär 1 000 invånare, och det eller de språk som de talar är italienska, latin. Den valuta som används i Vatikanstaten är euro kod: EUR), vi har dock ingen data om bruttionationalprodukten (BNP) för Vatikanstaten.

Eluttag i Vatikanstaten

De typer av eluttag som används i Vatikanstaten är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Vatikanstaten. Här kan du läsa mer om eluttag Vatikanstaten samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Vatikanstaten fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Vatikanstaten som resmål

Vatikanstaten är ett av de mest populära turistmålen i världen. Denna lilla, oberoende stadsstat ligger i Rom, Italien, och är hemvist för den katolska kyrkan och några av världens mest kända turistattraktioner, inklusive Peterskyrkan och Sixtinska kapellet. Vatikanstaten är också en av de mest det är en av de dyraste platserna att besöka, med inträdespriser på många av dess attraktioner som kostar över 15 euro (cirka 17 dollar).

Trots de höga priserna är Vatikanstaten ett mycket populärt turistmål med över fem miljoner besökare per år. Detta beror till stor del på dess religiösa betydelse och den rikedom av historiska och arkitektoniska skatter som finns där.