Landskod Wallis- och Futunaöarna (Tfn: +681, ISO: WF)

Här nedan hittar du landskod Wallis- och Futunaöarna, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Wallis- och Futunaöarna, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Wallis- och Futunaöarna. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Wallis- och Futunaöarna, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Wallis- och Futunaöarna, hur stor yta och befolkning Wallis- och Futunaöarna har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+681

ISO (2)

WF

ISO (3)

WLF

FLAGGA

🇼🇫

TOPPDOMÄN

.wf

VALUTAKOD

XPF

Fakta om Wallis- och Futunaöarna

Wallis- och Futunaöarna har en yta av 142,42 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som WF eller WLF (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Wallis- och Futunaöarna är +681, och den officiella toppdomänen är .wf. Befolkningsmängden i Wallis- och Futunaöarna är ungefär 12 000 invånare, och det eller de språk som de talar är franska och wallisiska. Den valuta som används i Wallis- och Futunaöarna är CFP-franc kod: XPF), vi har dock ingen data om bruttionationalprodukten (BNP) för Wallis- och Futunaöarna.

Eluttag i Wallis- och Futunaöarna

De typer av eluttag som används i Wallis- och Futunaöarna är Typ E. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kanske behöver en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Wallis- och Futunaöarna. Här kan du läsa mer om eluttag Wallis- och Futunaöarna samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Wallis- och Futunaöarna fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Wallis- och Futunaöarna som resmål

Wallis- och Futunaöarna är ett franskt territorium i Stilla havet. Territoriet består av tre vulkaniska öar: Wallis Island, Futuna Island och Alofi Island. Alla öarna är omgivna av korallrev. Den högsta punkten på Wallis Island är berget Lulu Fakahega på 772 meter (2 541 fot). Området har cirka 12 000 invånare.

Folket i Wallis och Futuna är polynesiskt och talar det vallisiska språket. Öarna koloniserades först av polynesier omkring år 1000 e.Kr. Fransmännen upptäckte öarna 1767 och annekterade dem 1888.