Landskod Zambia (Tfn: +260, ISO: ZM)

Här nedan hittar du landskod Zambia, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Zambia, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Zambia. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Zambia, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Zambia, hur stor yta och befolkning Zambia har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+260

ISO (2)

ZM

ISO (3)

ZMB

FLAGGA

🇿🇲

TOPPDOMÄN

.zm

VALUTAKOD

ZMK

Fakta om Zambia

Zambia har en yta av 752 618 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som ZM eller ZMB (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Zambia är +260, och den officiella toppdomänen är .zm. Befolkningsmängden i Zambia är ungefär 18 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Zambia är zambisk kwacha kod: ZMK), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 22,24 miljarder US$.

Eluttag i Zambia

De typer av eluttag som används i Zambia är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Zambia. Här kan du läsa mer om eluttag Zambia samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Zambia fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Zambia

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Zambia. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Zambia så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Zambia.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Kitwe+260-2
Luanshya+260-2
Lusaka+260-1
Ndola+260-2