Landskod Zimbabwe (Tfn: +263, ISO: ZW)

Här nedan hittar du landskod Zimbabwe, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Zimbabwe, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Zimbabwe. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Zimbabwe, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Zimbabwe, hur stor yta och befolkning Zimbabwe har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+263

ISO (2)

ZW

ISO (3)

ZWE

FLAGGA

🇿🇼

TOPPDOMÄN

.zw

VALUTAKOD

ZWD

Fakta om Zimbabwe

Zimbabwe har en yta av 390 757 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som ZW eller ZWE (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Zimbabwe är +263, och den officiella toppdomänen är .zw. Befolkningsmängden i Zimbabwe är ungefär 15 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska, shona och sindebele. Den valuta som används i Zimbabwe är flera olika (sydafrikansk rand, pula, bruttisk pund, amerikansk dollar och euro) kod: ZWD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 10,48 miljarder US$.

Eluttag i Zimbabwe

De typer av eluttag som används i Zimbabwe är Typ D. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Zimbabwe. Här kan du läsa mer om eluttag Zimbabwe samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Zimbabwe fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Zimbabwe som resmål

Zimbabwe är ett mycket populärt resmål, särskilt för dem som vill uppleva ett afrikanskt äventyr. Det finns många saker att se och göra i Zimbabwe, från safari till Victoriafallen. Folket är vänligt och välkomnande och landskapet är vackert. Jag rekommenderar starkt att du besöker Zimbabwe om du letar efter en unik och minnesvärd reseupplevelse.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Zimbabwe

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Zimbabwe. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Zimbabwe så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Zimbabwe.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Mobiltelefoner+263-091 + 6 siffror
Mobiltelefoner+263-011 + 6 siffror
Mobiltelefoner+263-023 + 6 siffror
Harare+263-4
Mutare+263-20