Landskod Andorra (Tfn: +376, ISO: AD)

Här nedan hittar du landskod Andorra, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Andorra, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Andorra. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Andorra, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Andorra, hur stor yta och befolkning Andorra har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+376

ISO (2)

AD

ISO (3)

AND

FLAGGA

🇦🇩

TOPPDOMÄN

.ad

VALUTAKOD

EUR

Fakta om Andorra

Andorra har en yta av 467,63 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som AD eller AND (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Andorra är +376, och den officiella toppdomänen är .ad. Befolkningsmängden i Andorra är ungefär 80 000 invånare, och det eller de språk som de talar är katalanska. Den valuta som används i Andorra är euro kod: EUR), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 4,8 miljarder US$.

Eluttag i Andorra

De typer av eluttag som används i Andorra är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Andorra. Här kan du läsa mer om eluttag Andorra samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Andorra fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Andorra som resmål

Andorra är ett populärt turistmål av många skäl. Det är ett litet land, vilket gör det lätt att utforska, och det ligger i Pyrenéerna mellan Frankrike och Spanien, så det finns vackra landskap och intressanta kulturer att uppleva. Andorra har också en låg levnadskostnad, vilket gör det till ett prisvärt resmål.