Landskod Cooköarna (Tfn: +682, ISO: CK)

Här nedan hittar du landskod Cooköarna, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Cooköarna, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Cooköarna. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Cooköarna, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Cooköarna, hur stor yta och befolkning Cooköarna har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+682

ISO (2)

CK

ISO (3)

COK

FLAGGA

🇨🇰

TOPPDOMÄN

.ck

VALUTAKOD

NZD

Fakta om Cooköarna

Cooköarna har en yta av 236,7 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som CK eller COK (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Cooköarna är +682, och den officiella toppdomänen är .ck. Befolkningsmängden i Cooköarna är ungefär 18 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska och Cook Islands Māori. Den valuta som används i Cooköarna är nyzeeländsk dollar och Cook Islands dollar kod: NZD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 183,2 miljoner US$.

Eluttag i Cooköarna

De typer av eluttag som används i Cooköarna är Typ I. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Cooköarna. Här kan du läsa mer om eluttag Cooköarna samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Cooköarna fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Cooköarna som resmål

Cooköarna är ett populärt turistmål som är känt för sina fantastiskt vackra vita sandstränder och kristallklara turkosa vatten. Öarna ligger i södra Stilla havet, cirka 2 000 kilometer nordost om Nya Zeeland.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Cooköarna

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Cooköarna. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Cooköarna så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Cooköarna.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Aitutaki+682-32
Atiu+682-33
Mangaia+682-34
Manihiki+682-43
Mauke+682-35
Mitiaro+682-36
Nassau+682-45
Palmerston+682-37
Penrhyn+682-42
Pukapuka+682-41
Rakahanga+682-44
Rarotonga+682-2